Ursäkta att jag finns!

Visst har vi alla träffat dem, personerna som kan få dig att kura ihop dig i fosterställning och be om ursäkt för din existens utan att du egentligen har gjort något fel. Egentligen kanske du är en ganska tuff person. Någon som inte tar skit från någon annan. En stark personlighet. Vanligtvis hade du bett personer som försöker sätta sig på dig att dra åt helvete långt innan den psykiska terrorn hade börjat. Och som Judge Judy säger: "Ingen kan misshandla dig mentalt om du inte låter dem." Och visst är det så! Det är ju så sant. Så varför låter du just den här personen köra över dig?

Jag vet inte om du har svaret på den frågan. Det kanske du aldrig får. Men det är något hos den här personen/de här personerna som kanske påminner dig om någon du brukade vara rädd för när du var liten. Kanske är det en seriefigur, en äldre barsk person eller någon du har sett på tv. Det kan vara vad som helst. Och fastän att du är så stark och lite småkaxig så kommer du att förvandlas till en fosterställningsboll så fort en av de här personerna pratar nedlåtande till dig.

Hur bryter man den här onda cirkeln då? Det vet du inte än. Men en dag kanske du får nog, drämmer en plastgaffel i ögat på dem eller bara kastar vatten på dem, för att markera att nu är det nog. Oavsett hur du kommer att ta dig ur denna cirkeln spelar ingen roll, det viktigaste är att du visar att ingen kan sätta sig på dig. Ingen kommer någonsin att få sätta sig på dig igen - tills du möter en sån här person igen!

Däremot älskar jag Dawn French. Hon är underbar och hon ursäktar sig inte för någon!

Kommentarer

  1. så sant,och otroligt välskrivet :D älskar också Dawn French ... massor m. kramar Cilla.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg