Klädaffärer och storlekar

Det är något som stör mig något fruktansvärt. Speciellt i mindre städer som Kristianstad. Här ska alla vara storlek 40 eller mindre (helst mycket mindre) annars så är man FUL, FET och ÄCKLIG! Och klädaffärerna skriker ut detta till dig när du går förbi (gud nåde om du skulle gå in). Har varit med om ett antal gånger att när man går in i en affär (som senare visade sig bara ha ministorlekar) så står personalen och vrålstirrar på dig och undrar vad fan du gör där.

Många klädaffärer har så kallade "bigger section", eller tältavdelningen som jag nu kallar det för. Fair play till H&M som faktiskt har spottat upp sin större kollektion och har gjort åtminstone ETT par snygga jeans och några snygga tröjor, till skillnad från de flesta klädaffärer där man ska gå omkring i tält. De flesta klädaffärer vet inte (eller vill inte) hur kläder för större människor ska se ut. Vi är människor också. Vi vill också klä oss i snygga kläder som sitter väl.

Och sen när blev strl XL för tjejer strl Medium för killar? Jag och Mike har testat olika kläder både för tjejer och killar (jackor i det här fallet) och jag fick på mig en storlek Small (ja precis) från killar och storlek XL för tjejer var i princip lika liten. Säg nu inte att tjejers plagg är formsydda och det är därför, jag köper inte det (ha).

Tittar man bara i England så går deras normalstorlekar upp till i alla fall 54 och deras BH-storlekar finns i DD i mer än EN bh (som finns i fler färger och mönster än bara vit, beige, svart eller djurmönstrad).

VAD ÄR DET MED SVERIGE?

Ska vi förneka att större personer existerar? Ska vi bara fortsätta att fokusera på mini och mindre? H&M speciellt med deras "standardkollektion". Jag och Mike stod och flabbade åt ett par jeans som var i strl L, de kunde knappt ens gå på honom och han är strl S.

Nej fy fan vad nice det hade varit och kunnat gå in i vilken affär som helst och vetat att det åtminstone fanns 5 plagg som åtminstone kunde passa. Kappahl's standardkollektion är helt okej i storlekarna när det gäller tröjor, men deras byxor är skitsmå och deras större storlekar när det gäller byxor sitter helt sjukt dåligt. Ja... Någon mer som känner igen sig och önskar att något kunder göras åt detta? Det är fan patetiskt att man inte ska kunna handla kläder!

Varför anses den vänstra personen mer vacker och normal än den högra? Varför kan inte bara båda få vara lika vackra och accepterade?

Kommentarer

Populära inlägg