Det här med mat!

En kille fick en hjärtattack efter att ha ätit en "trippel bypass-burgare" med 700g kött, ost och bacon och gud vet vad på en restaurang med mottot "vår mat är värd att dö för (lär artikeln här). Restaurangen heter också "heart attack grill" vilket är väldigt passande, om ni frågar mig. Men säger inte det sig själv att man kanske inte bör äta hamburgare som heter trippel bypass? Eller att man kanske inte bör äta 700g kött åt gången? I mina ögon verkar det inte riktigt nyttigt. Hamburgare i all ära, men tänk på ditt hjärta. Om inte du gör det, vem gör det då? Inte ägaren till restaurangen i alla fall.

"Restaurangen varnar sina kunder för maten: ”Den här restaurangen är farlig för din hälsa”, men säger att smaken är ”värd att dö för”. Och ägaren till den kontroversiella restaurangen hycklar inte med sin avsikt när han serverar den livsfarliga maten.
– Jag säger det rakt ut, jag är här för att tjäna pengar, säger Jon Basso till CBS."
 Men sen är det också USA vi pratar om, där allt är stort större och störst eller helt sjukt på andra hållet. Inte om i Sverige där det är bäst om saker och ting är lagom. Personligen tycker jag att man borde ta fram mer hälsosam "snabbmat". Vi kan ta Kristianstad som exempel. Vilka nyttiga alternativ har vi på lunchen om vi vill gå ut och äta? Inte många. Personligen så tycker jag att Burger King's tendergrill chicken med fullkornsbröd och morötter är jättegott, även om den "kalorisnåla" versionen innehåller en massa annat skit som inte är bra för dig, så är den ju bättre än många av alternativen. Tendergrill innehåller mindre än 300 kalorier (med lättmajonnäs och fullkornsbröd) och Big king XXL innehåller dryga 1000 kalorier.

Det allra bästa alternativet är ju att laga mat hemma och ta med sig, men ibland vill man bara gå ut och äta. Eller när man vill gå ut och ta en pizza? Varför gör de inte pizza på fullkornsbotten och använder sig av mager ost? Det allra lättaste sättet att hålla sig nyttig är att få behålla lite av den mat man är van vid, men göra nyttigare alternativ. Och sen är det faktiskt okej att synda ibland, om man står ut med att stå för vad man har gjort och inte må dåligt över det. Okej, vi gjorde ett dåligt beslut, men nu vet vi att nästa gång kommer det inte att ske.

Tips till bra inköp som är bra för kroppen och som inte kommer att ge dig en hjärtattack.


Broccoli
Valnötter
Blåbär
Björnbär
Spenat
Fisk (men se upp med fisk som börjar bli utrotningshotad)

Drick massor med vatten och så kanske det bästa tipset av alla. SLUTA BANTA, för såvida du inte tänker äta såhär resten av livet så kommer du att gå upp igen när du slutar! Det handlar om att förändra din livsstil livet ut. Så ät nyttigt, ofta men små portioner och njut.

Kommentarer

Populära inlägg