olika kategorier av fattigdom

Det här med fattigdom. Man kan kategorisera det på olika sätt.
1) inte råd med en ny vinterjacka varje år-fattig
2) inte råd med bra mat,  får slita varje månad för att få ihop till räkningarna-fattig
3) inte råd att ha tak över huvudet eller mat för dagen-fattig

Det känns givetvis inte så farligt att vara i kategori nummer 1 (förutom för den människan som faktiskt är i den kategorin). Men egentligen är man inte fattig om man inte har råd att köpa en ny jacka varje år, det kanske är ett ilandsproblem, men det är inte fattigdom.

Kategori 2, i denna kategorin finns många svenskar. Ett problem som faktiskt har öppnat ögonen på politikerna ganska nyligen. Även om det inte är fattigdom så är det illa nog. Man kanske inte kan jämföra det med Afrikas horn t.ex, men en situation som är jobbig nog att vara i när det känns som om man måste vända på varenda krona bara för att kunna äta för dagen.

Kategori 3. När man hör denna kategorin så tänker man genast på vissa delar av Afrika, kanske vissa östeuropeiska länder eller något sånt. Men den här kategorin finns faktiskt i Sverige. Javisst, vi HAR hemlösa, vi har folk som inte har råd att köpa mat för dagen! Den här kategorin har folk blundat för väldigt länge, och ingen gör egentligen något åt den. Och det är ganska dumt att bara anta att folk som är i denna kategorin är alkoholister, socialfall eller knarkare. Nej, det kan vara du, jag eller vem som helst.

Det är illa att det ska behöva vara såhär i ett "välfärdsland" men det känns också bra att det tas upp till ytan, så att de som "tjänar jävligt mycket" också inser att de är inte de enda som finns i detta land!

Kommentarer

  1. bra skrivet :D och jag kan bara hålla med, folk behöver en "eye-opener" många ser inte det som faktiskt finns mitt framför deras ögon egentligen, man väljer att inte se och det måste ändras, kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg