10 lögner du träffar på online


Vi vet ju att de flesta ljuger på facebook. De säger bara de positiva sakerna för att få alla att tro att de har fantastiska liv... Sanningen är att ingens liv är perfekt. Vi har alla problem och även om saker och ting kan verka toppen, så finns det alltid något under ytan! Men däremot när man går in i ett chattrum så rör det sig om en annan typ av lögner, så jag tänkte lista 10 stycken lögner som folk i chattrum försöker få dig att gå på!  Och kom ihåg, det är menat humoristiskt och jag hoppas att ingen tar åt sig på ett dåligt sätt. Vi har alla varit lite töntiga online, och det är okej. Men inte när man gör det till sin vardag!


1) Alla emo-bilder är äkta!
Vi har alla sett dem... Emotjejerna som tar bilder med sin mobil i toalettspegeln. Alltid en smal översminkad tjej. Sen ser vi att hon har 70 andra bilder - på 70 olika tjejer.. hm.. Tumregeln är faktiskt att emobilder är nästan alltid fake. 


2) Alla killar är välutrustade
Ja, men eller hur. För alla killar online har 25cm+ - eller inte! Om ni nu är så sjukt välutrustade hur kommer det då sig att ni inte träffar någon i verkligheten? Även om alla människor inte är online för att just träffa någon, men folk som häver ur sig såna här saker är oftast ute efter just det.


3) Alla tjejer är bisexuella och experimentiella
Det här är nog kvinnliga motsvarigheten till att vara välutrustad. Online är precis alla "bi curious" för att det gör en mer attraktiv hos killarna (ja, jag förstår det inte, men om vi ska generalisera så är det många killar som fantiserar om 2 tjejer).  Och är man bi curious så tror killarna direkt att man vill ha trekant, och ja, det är väl klart att tjejerna redan har gjort detta (precis alla) och vill göra det igen!


4) Alla har ett IQ på över 140
Det är otroligt vanligt att det blir bråk online. Speciellt när det gäller politik, religion eller moral och etik (abort är en vanlig fråga). Och när folk nu börjar bråka så attackerar man gärna andras intelligens. Man försöker kanske få sig själv att se smartare ut genom att prata om sig själv i tredje person och citera wikipedia. T.ex. JeremyKyleLover tycker att vampire_lover99 inte kan ett dyft om Ryssland. Han kommer nu att utbilda dig: Den slaviska statsbildning som skulle komma att utvecklas till Ryssland tillkom iKievområdet (Kievriket). Ryssland ska ha ”grundats” år 862 då Rurik blev knez i Rus. Under de första århundradena var NovgorodVladimir och Kiev huvudstäder. Moskva omnämns första gången i krönikorna år 1147, men det dröjde lång tid innan staden blev huvudstad.
Det är ju UPPENBARLIGEN taget direkt från wikipedia, medan då personen i fråga beter sig som att kan precis allt om Ryssland. Ja, det finns fler bättre alternativ, men det blir ännu roligare när det blir pissmätartävling i IQ... seriöst...


5) Alla är sjukt bra i sängen!
Javisst! 10/10, så bra är dem, om inte 11. Produkten är ju aldrig bättre än säljaren som säljer den säger man ju, och då är det väl klart att alla vill bete sig som om de är fantastiska. För ärligt talat, 99,999% av alla människor du möter online kommer du aldrig någonsin att träffa! Såvida du nu inte bor i Kanada, för där verkar alla chattare bo och de träffas jämt (kul för dem). Och träffar du inte dem så behöver du ju aldrig bevisa det. Alla tjejer är grymma på Bjs och alla killar är så heta i sängen att deras ex inte kunde klara av dem... Så det är därför ni sitter i ett chattrum en fredagskväll och försöker ragga upp en fake emo-tjej?


6) Alla har psykiska sjukdomar och ADD/ADHD
På vissa chattsidor skryter man gärna om sina mentala problem. Ju värre det är desto bättre. Det finns människor med riktiga mentala problem - de skryter inte med dem. Människorna som håller på så här är bara ute efter uppmärksamhet (oh no, folk online vill ha uppmärksamhet? Who knew?). Bara för att du ibland skriker "Ekorre" betyder det inte att du har ADD/ADHD. Du kanske gillar att vara random, men du har ingen aning om hur det är att leva med riktiga mentala problem... Och bara för att din online-pojkvän gjorde slut med dig i förrgår betyder inte det att du är jättedeprimerad och behöver starka tabletter! 


7) Alla gay-killar är jättefjolliga modeexperter!
Jag har mängder med gaykompisar både online och i verkligheten. De flesta av dem är inte stereotypiskt fjolliga vs butch-tjejer. Men online är precis alla killar som är gay riktigt fjolliga och kan precis allt om mode och hår. Och tjejerna älskar att få tips från dem. Okej, jag viker mig lite, det kanske är sådana de är, men kom igen? Skulle ALLA homosexuella killar vara exakt likadana? Det känns så... fake!


8) Alla "snygga" killar har gott om pengar
Det här är väl en äkta trollkategori. Du ser en kille komma in, han har en, uppenbarligen, fake bild och börjar trolla alla. Han är dessutom sjukt rik och snyggast i världen. Okej, han kanske ser bra ut, men det är inte hans bild. Det är en bild på någon modell från Brasilien! Och det där med pengar? Visst, du kanske har pengar, men tror du verkligen att det ger dig någon status att komma in och skryta om det och kalla alla andra fattiga? Kom igen!


9) Alla online-förhållanden komma att hålla förevigt 
Det här är nog en av de största lögnerna. Tjejen som har varit med 14 killar online sen hon joinade för 2 veckor sen? Hon är nu kär i en annan kille, och det kommer att hålla livet ut! De photoshoppar bilder tillsammans så de kan se hur de skulle se ut ihop (jag vet, men detta är faktiskt väldigt vanligt). De är hur gulliga som helst tillsammans (precis som irl-par som är nyförälskade... äckligt jobbiga) och mot varandra i chattrum och får resten av chatt-befolkningen att bli lite illamående. Sen har vi paren som har varit ihop i 1-3 år online, aldrig träffats, bor i olika världsdelar och har nu förlovat sig - online! Detta är nog höjden av patetiskt! Okej, ni är säkert jättekära, men du, ni har aldrig träffats, du vet inte ens hur han/hon är i "verkligheten". Allt du vet är att han/hon behandlar dig bra, men när datorn stängs av kanske du inte ens existerar i deras vardag! 


10) Att vara otrogen online är inte otrohet!
Det finns par som är okej med detta, men överlag... hur kul skulle du tycka det var om din pojkvän/flickvän/man/fru/sambo (ja ni fattar) satt och dreglade över någon annan online, pratade med dem som om det var deras älskare och hade t.ex. cybersex? Det händer inte fysiskt, men det händer mentalt. Många lurar sig själva med att det är okej, eftersom online-världen bara är på låtsas och "words on a screen". Visst, i många fall är det så, men det finns faktiskt fall där online har blivit irl, både vad gäller kärlek och vänskap (vänskap är visserligen kanske lite mer vanligt, men jag kan ha fel). Vad man inte får glömma bort är att det är riktiga människor bakom de här datorerna, riktiga människor med riktiga känslor. Bete dig inte som ett svin bara för att du kan få vara anonym. 

Kommentarer

Populära inlägg