Hjärtinfarkts-hamburgare?


Jag tänkte lite på det här med mat och matvanor. Härom dagen läste jag om en tjej som kollapsade efter att ha ätit på "heart attack grill" (bara namnet får ju en att vilja avstå). De visste inte om hon fått en hjärtinfarkt eller om hon bara blivit "sjuk". Nu vill den här tjejen stämma restaurangen för att hon blivit sjuk/fått en hjärtinfarkt. Jag förstår inte riktigt... Du går och äter en "double bypass burger" som innehåller ca 500 gram kött (0.454 kg) med bacon ost pommes och så dricka på det. Det måste säkerligen vara över 4000 kalorier i det målet (tripple bypass burger har 6000 kalorier och har 750 g kött, så jag räknade lite snabbt på det) och för det första så säger det väl sig själv att det inte är så förbannat bra att slänga i sig 4000 kalorier på samma gång. För det andra så drack hon alkohol och rökte samtidigt, så det låter ju inte som att hon var den mest hälsosammaste personen redan innan.

Men hur kan man då gå in på ett ställe och beställa något så otroligt fett och kaloririkt, med ett sånt namn dessutom och sen bli förvånad över att man kunde ha dött?! Deras motto är "food wort to die for" (tydligen inte i hennes fall).

Det är dåligt att det finns en restaurang som har sån här mat, men vad som faktiskt är värre är att folk går hit och äter. Det är ditt personliga ansvar att se över vad du äter. Så hur man kan skylla på restaurangen förstår jag inte. Hon visste mycket väl hur dålig deras mat var, hon valde något som hette double bypass burger och åt den frivilligt.

Nej, det känns lite som att hon bara ville ha sin läkarkostnad betald. Vilket är förståeligt, det är sjukt dyrt att gå till läkaren i USA. Men det finns gott om hälsosamma ställen att äta på (i jämförelse med detta så lär väl McDonalds klassas som hälsosamt) och man kan dessutom laga sin egen mat och äta hemma! På det sättet har man lite mer koll på vad man äter och hur pass hälsosamt det är!


Jag skulle ju inte gått in på en restaurang där det stod så här på dörren! Skämt eller inte.

Kommentarer

Populära inlägg